Jak se staví dům

Pro začátek bych se měl omluvit. Je až trestuhodné, že i když máme tak rádi architekturu a dělání modelů v této oblasti, dostáváme se k nějakému postřehu o téhle tématice až dnes. Co je však polehčující okolností tak to, že lépe pozdě, než nikdy! 😊

Rád bych Vám ukázal jeden z projektů, který jsme tvořili minulý rok. Řeč bude o polyfunkčním domu, sloužícím k výraznému zlepšení občanské vybavenosti v jedné nejmenované obci na Hané.

Jak už to bývá ve většině případů, kdy tvoříme architektonické modely, tak i zde jsme použili materiál PLA. Jak je zřejmé z obrázků, krásný a čistý bílý model zvýrazňuje kontrastní oranžová která je použitá k jasnému definování účelu konkrétních prostor.

Celý dům má dvě patra. Spolu se střechou je rozebíratelný a je možné nahlédnout do všech jeho částí. Celek je velký cca 45x40cm a je umístěn na PVC desce o velikosti 50x40cm.

Jsem vždy rád za tento typ projektů a studií a vždy mě těší, když se zadaří a po pár letech je možné vidět naše modely v životní velikosti. Vzhledem k potenciálu pro danou oblast věřím, že i tento se podaří uskutečnit a v místní kavárně si dám dobrou kávu …

Tomáš