Co takhle domácí zvířátko 2

Naposledy jsem tu ukázal, jak si vyrobit pár kamarádů do nepohody. Tedy pejska a lištičku. Co kdybychom však chtěli, aby to, co vyrobíme mělo trochu větší přesah než jen občasné pohraní si našich malých dětí, nebo výstavka na poličce pro zvelebení našich domovů.

S touto myšlenkou za námi přišel jeden velmi milý a nadšený pán, budeme mu říkat třeba „klient“ a zadal nám jednoduché a zároveň geniální zadání.

„Vyrobte mi prosím raznice – razítka, na kterých budou stopy domácích zvířat.“

Když jsme si ujasnili velikost, druh i počet, dali jsme se do práce. Jako materiál jsme zvolili corkfill od značky colorFabb. Má krásnou hnědou barvu a při výrobě, kdy se plastová struna taví oproti jiným materiálům „voní“. Nepředstavujte si ale něco jako vonné tyčinky. To zase ne. Nicméně když máte po nějaké malosériovce z technického prostředí, na který se používá ABS, ASA, PC/ABS a podobné materiály, je to příjemná změna.

Po krátkém testování se nám osvědčily dvě velikosti. Dětem se lépe držela menší a dospělým o kousek větší. Konkrétně 15x15 děti a 30x30 dospělí. Pro někoho se to zdá jako zanedbatelné, ale hlavně u těch dětí se to jevilo jako dobré řešení.

K dispozici nakonec vzniklo těchto osm domácích zvířátek: samozřejmě kočka, kůň, kráva, kačena, ovečka, pes, prasátko a slepička.

Hloubka ražené stopy je 7mm a použít se dá krásně v mokré hlíně i plastelíně.

Vše se nám tak líbilo, že je možné zakoupit si je i u nás na e-shopu. Tak pokud máte zájem, neváhejte objednat. Materiál může být také dřevěný, nebo třeba i jiný s libovolnou oblíbenou barvou vašich dětí, nebo třeba i v barvách skautského oddílu.

Tomáš