Co takhle domácí zvířátko

Pokud už jste se s 3D tiskem setkali, pak víte, že za správných okolností lze vyrobit téměř vše. Jo pravda. Je třeba brát v potaz i tiskárnu, která danou věc vyrábí a nečekat, že tiskárna za 20 tisíc vyrobí to stejné jako ta za 2 miliony. Co ale dokážou skvěle tiskárny za 20 tisíc, jsou různé designové věci. Různé upomínkové předměty, marketingové, postavičky, poháry, hračky o a spoustu dalších „pracholapů“, které se dají vystavovat na poličkách. 

Dnes vám v tomhle krátkém příspěvku ukážu něco, co je přesně takovéto????.

Jak už nadpis napověděl, budeme se zabývat zvířátky. Pokud máte malé děti, pak je jisté, že zvířátka milují. Pokud děti ještě nemáte, pak budu doufat, že zvířátka milujete vy. 

Pro ukázku zvířecích „pracholapů“ jsem dnes vybral dva zástupce. Ty dva, které má nejraději má dcera. První je pochopitelně pejsek. Tradiční model psa. Nejsem super znalec, a tak si plemeno dosaďte sami. Nerad bych někoho náhodou pobouřil. Je to její mazel do nepohody. I když plast je tvrdý a barva ne zrovna přirozená. Model je detailní, a i když si zrovna nehraje, zdobí pokojíček právě na té poličce. 

Druhý zvířecí zástupce je tak trochu z jiného soudku. Není tak domácí jako pes, a i způsob jakým je vyrobené je malinko netradiční. Řeč je o rudé lišce. A způsob, jakým byla vytisknutá? Jak vidíte, je dost “hranatá“, trojúhelníková, nebo chcete-li – mnohoúhelníková. Zkrátka a jednoduše se dá říct, že rozlišení u tohoto 3D modelu bylo sníženo a díky tomu se projevilo to, z čeho jsou všechny modely dělané. Tedy z malých trojúhelníčků. Z toho plyne jediné. Chcete-li model detailní, musíte přidávat … Chcete-li ale takovouto peckovou lišku, musíte ubrat :).